Buiten eten in Almere (2) – wijn proeven

Barbara Summa

De wijnproeverij met hapjes van Il Palazzo en Barbara Summa was erg leuk en ook leerzaam. Barbara slaagt erin in korte tijd enthousiast en helder te vertellen over de kunst van het wijn proeven, de wijnen en de combinatie wijn en spijs. Drie heerlijke wijnen waren er geselecteerd. Die alleen maar beter smaakten door de met zorg uitgekozen bijpassende hapjes zoals witte polenta met een ansjovis mousse en heerlijke olijven. 
De Montepulciano d’Abruzzo Nico is veruit mijn favoriete wijn van de dag. En niet alleen van mij, zo bleek, toen ik aan het eind van de dag een flesje wilde kopen. Gelukkig kon ik nog net de laatste in mijn armen sluiten.

Advertentie

1 Comment

  1. Je hebt gelijk, Nicò vind ik een geweldige Montepulciano d’ Abruzzo, zeker in zijn prijsklasse (voor een paar van die echt betere, moet je makkelijk € 50 neer moeten zetten). Bedakt voor de complimenten, ik vond het ook een erg leuke evenement, jammer voor het weer, maar ik ga zeker door en ben aan het denken of ik mijn “speed-dating wijn en spijs” ook bij Kasteel de Haar volgende week ga voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s