Lekkere lasagne

Lekkere lasagne

Een paar weken geleden heb ik een workshop Pasti & sughi gevolgd bij Barbara Summa. Hartstikke leuk om te doen. Gezellig met z’n 3-en kokkerellen, wijntje erbij…

En nu ga ik dan zelf lasagne maken. Omdat ik het deze keer alleen – en zonder de juf – ga doen, bereid ik me extra goed voor.  Gisteren dus alvast de saus gemaakt. Wortel, uitje en bleekselderij fruiten, gehakt erdoor, tomatensaus, wijn en lekker laten pruttelen.

Vandaag eerst even de eitjes gekookt en de mozzarella in stukjes gesneden. En dan begint het echte werk. Dé pasta! Eén ei per persoon en daar dan gewoon de bloem bij doen. En kneden maar. De machine staat al klaar, dus het draaien, vouwen en weer draaien kan beginnen. Op lengte snijden en klaar… Het gaat van een leien dakje. Overal liggen de vellen pasta. De pan water staat te pruttelen want de vellen moeten voorgekookt worden, heb ik van Barbara geleerd. Dus vel per vel in het kokende water tot ze gaan drijven en dan direct in een bak koud water en laten uitlekken op theedoeken.

Nu kan het bouwen van de lasagne beginnen. Velletje, saus, ei, mozzarella, Parmezaan en weer opnieuw. En dan de oven in. Het ziet er goed uit, al zeg ik het zelf.

Natuurlijk veel te veel gemaakt. Dus… voor de liefhebber, gratis af te halen: lasagne voor 2 personen (minimaal).

Advertentie

2 Comments

  1. ….Gratis zo’n lekkere zelfgemaakte lasagne afhalen? Staat er al een lange rij voor de deur volgens mij! Heel knap van je, ik heb nooit de eierpasta zelfgemaakt maar heb ik wel de machine van een tante van mijn moeder geerfd…met de nieuwe keuken ga ik zeker de machine in nl meenemen.

    1. De pasta staat er -deels- nog steeds… Maar het bezoek van vanavond heeft een portie meegenomen. Zij vond het in ieder geval erg lekker. En is het echt waar? Heb jij nog nooit zelf de eierpasta gemaakt? Als die nieuwe keuken er is, móet die pastamachine in gebruik genomen worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s