Cantuccini

Vandaag heb ik weer cantuccini gemaakt. Deze knapperige dubbel gebakken amandelkoekjes – ook wel biscotti di Prato genoemd- komen van oorsprong uit Toscane. Het was daar  traditie om de maaltijd af te sluiten met deze zoetigheid gedoopt in vin santo. Inmiddels kun je overal in Italië -en in Nederland- genieten van deze heerlijkheid.

Ze zijn makkelijk zelf te maken. Er zijn veel recepten op internet te vinden. Ik doe het meestal als volgt:
– 125 gram suiker
– 125 gram bloem
– ei
– theelepel bakpoeder
– theelepel vanillesuiker
– beetje zout
– 90 gram gehakte amandelen

Meng de droge ingrediënten. Doe het ei erdoorheen. Als alles goed door elkaar zit, maak je een rol. Deel die rol in 4 kleine rolletjes. Deze rol je weer uit tot lange dunne rollen die je op de met bakpapier bedekte bakplaat legt. Kwast de rolletjes in met geklutst ei. Zet de cantuccini in een op 160C voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Haal de cantuccini uit de oven en snijd nu de rolletjes in schuine stukjes. Gooi deze koekjes weer op de bakplaat en zet ze nog 15 minuten op 120C in de oven.

Zet na de maaltijd een glaasje vin santo op tafel en de schaal met koekjes.
Buon appetito!

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s