Het heilige gelaat van Manoppello

Buiten een aantal kerkjes en mooie pleintjes wordt Manoppello de laatste jaren steeds bekender door ‘het heilige gelaat’: Volto Santo. Dit is een afbeelding van een gezicht waarvan geloofd wordt dat het van Jezus Christus is. Er zijn diverse verhalen over de herkomst van het doek. De een zegt dat het doek een zweetdoek van Sint-Veronica is. De ander dat het doek over het gelaat van Jezus in het graf heeft gelegen. Het doek is te zien in de basiliek Volto Santo net buiten het centrum van Manoppello.

Basiliek Volto Santo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s