Buonasera, good evening, goedenavond, guten abend…

In Pescara ga ik direct de gereserveerde Fiat Panda ophalen; lekker de kleinste auto. Maar – zoals wel vaker is voorgekomen – is de kleinste niet meer beschikbaar en krijg ik een grotere auto. Ach, denk ik nog, daar is niets mis mee. Totdat ik de auto ga zoeken en stuit op een megagrote Peugeot 509 (0f 8, dat ben ik even vergeten). Wat een enorme bak, maar hij rijdt wel fijn.

Het was nog niet gelukt om een slaapplek te regelen, dus ik neem contact op met agriturismo Campoletizia in de omgeving. Ze hebben nog plaats en ze legt de route uit. Ik heb het een beetje in mijn hoofd zitten, maar het is inmiddels donker en in zit in no time in het midden van de rimboe, zo lijkt het. Ik herken nog wel plaatsnamen, maar geen agriturismo. Ik bel de dame nog maar een keer. En ja hoor, ik zit helemaal verkeerd. Ze legt het geduldig nog een keer uit en geeft aan dat het nog wel een kwartiertje rijden is. En weer kar ik door de donkere bergen en inderdaad, net als ik denk, ik ga maar weer bellen, verschijnt het bord van mijn logeerplaats. En dan ga ik echt een onverharde binnenweg op met wat vage bordjes. Ik heb foto’s gemaakt, maar die komen later, want ik ben mijn stekkertje vergeten en het is weer even lopen naar mijn kamer.

Ik word hartelijk ontvangen en kan direct aanschuiven bij de andere gasten. Een Belgisch/Duits stel, de Italiaanse beheerders (die heel goed Engels spreken) en hun Italiaanse vrienden. Dat is nog eens schakelen met de talen, maar erg leuk. Na het diner word ik naar mijn kamer gebracht in een ander huis, waar ook het ontbijt is. Ik kan mijn auto meenemen, maar de parkeerplaatsen zijn niet echt op dit soort auto’s berekend. Met hulp van de Belgische buurman staat ie redelijk sociaal geparkeerd… Ik ben benieuwd hoe het de rest van de trip vergaat!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s