Routebeschrijving

De vakantie staat weer voor de deur. Heerlijk, beetje rondtoeren in Italië. Maar eerst de routebeschrijving printen om op luchthaven Weeze te komen. Het blijft iedere keer toch weer lastig om relaxed dit vliegveld te bereiken. Toen ik een paar jaar geleden naar Rome ging via Duitsland, maakte ik bijna de fatale vergissing Weeze en Dusseldorf als één luchthaven te zien. Gelukkig had ik een heldere vriendin die tijdig ontdekte dat ik naar Dusseldorf moest en arriveerde ik er gestrest, maar keurig op tijd.

Vorig jaar ging ik dan echt vanaf Weeze vliegen. Ik had thuis de routebeschrijving geprint. Tja, dat doe ik nog. Vind het toch altijd prettig om te zien waar ik naartoe moet. Het leek heel makkelijk. Wel had ik de ‘binnendoor’-route gepland. Niet zo heel prettig om vier uur ’s nachts bedenk ik me nog tijdens de rit, maar de reis ging voorspoedig. Totdat… de routebeschrijving midden in een dorp niet meer klopt. Drie keer de straat op en neer.  Zes keer de rotonde herhalen. Niemand op straat om de weg te vragen. Ik was toch ruim op tijd… Uiteindelijk vind ik een ietwat verstopt bordje met Weeze erop. De weg die volgt, lijkt oneindig,  maar ook deze keer kom ik  tijdig aan; echter wederom gestrest.

De keer daarna besluit ik de route over de snelweg te nemen. Wel een eind omrijden, maar uiteindelijk veel sneller geeft de routeplanner aan. Het gaat goed. Vliegveld Weeze staat zelfs op de snelweg al aangegeven. Ik zak relaxed onderuit in de auto. Dat wordt een makkie deze keer. Maar daarna geen enkels spoor meer van de luchthaven. Ik volg keurig de routebeschrijving, maar vind het toch weer lang duren voordat er iets staat aangegeven. Ik word hier toch iedere keer weer zenuwachtig van; ga echt ruim op tijd weg, goed voorbereid, routebeschrijving mee… Is het nou echt te veel moeite om een paar extra bordjes te plaatsen?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s