Bella casa!

Vandaag weer een nieuwe site ontdekt met koophuizen in Italië. Nu ben ik niet heel ervaren in het bezoeken van Nederlandse makelaarssites -ik heb 15 jaar geleden mijn huis gekocht- maar ik blijf me verbazen over de manier van aanbieden van huizen.

In Nederland wordt er een professionele fotograaf ingeschakeld die het huis op z’n mooist in beeld brengt. Mooi ingericht, bloemen op tafel, leuke details, tuin in volle bloei. En dit alles op de meest zonnige dag van het jaar. En als het niet zonnig is, dan gebruiken we gewoon kunstlicht.

In Italië lijken foto’s van ondergeschikt belang bij sommige makelaars. Even snel een rondje door het huis met een camera. Oh sorry, staat er net iemand in de tuin de auto uit te laden. Geen probleem hoor. Daar zetten we gewoon een zwart balkje overheen. Fijn het licht naar binnen laten stromen. Nee, het is echt te veel werk om de gordijnen én de luiken open te doen. Je ziet toch zo ook wel hoe het eruitziet? En bloemen op tafel? Nee joh, je laat gewoon de pannen, glazen en borden op tafel staan. Is ook gezellig!

Ik kijk echt niet verbaasd op als ik ooit nog een foto tegenkom met opa in bed; al dan niet overleden…

Advertentie

3 Comments

  1. Ik hoorde van een collega, zij zoekt een huis in frankrijk, dat haar makelaar helemaal geen interieurfoto’s wil mailen omdat de verkopers géén smaak zouden hebben, haha…. Dat prikkel de nieuwsgierigheid…. Zij rijdt er binnenkort heen voor een bezichtiging.

      1. Ja ik ook. Ze verwacht een huis vol kitsch. Ik zei: mooi kitsch is niet lelijk. Daarop beloofde ze me een vaas, mocht ze t huis kopen….hmmmm….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s