Abruzzo & George

Afgelopen weekend heb ik naast zo veel mogelijk van de zon genieten en de laatste restjes van de Olympische Spelen ook de film The American gezien. Buiten in een park. Mooi was dat!

Een prachtige film ook. Natuurlijk is George Clooney fijn om naar de kijken. Maar George in de Abruzzo is helemaal geweldig. Mooie opnames in een prachtig gebied. De film is grotendeels opgenomen in de provincie L’Aquila. De enige van de vier provincies in de Abruzzo die niet grenst aan de Adriatische kust. De plaatsen Castel de Monte, Sulmona, Pacentro en de hoogvlakte Campo Imperatore zijn onder andere te zien.

In Pacentro ging George eten met Clara. Dit middeleeuwse stadje ligt in het Nationaal Park Majella. Het meest kenmerkend voor dit plaatsje zijn de drie torens van Castello dei Caldora, die hoog boven alles uittorenen.

Campo Imperatore ligt in het massief Gran Sasso. De gemiddelde hoogte is zo’n 2.000 meter. Vanuit Fonte Cerreta is de hoogvlakte te bereiken met een kabelbaan. Vanuit dezelfde plaats is de Campo met de auto via een 30 kilometer lange panoramische weg te bereiken. Zou George met de kabelbaan zijn gegaan?

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s