Kaart aan de muur

Vandaag heb ik de kaart van de Abruzzo maar weer eens opgehangen. Om de toeristische attracties en activiteiten in beeld te brengen. Dat kan natuurlijk ook op een mooi kaartje van Google Maps, maar zo’n kaart aan de muur heeft toch wel veel meer charme…

Eerst even wat achtergrondinformatie, voor de leken onder ons. De regio Abruzzo ligt ter hoogte van Rome, maar dan aan de Adriatische kust. In het noorden grenst het aan Le Marche, een regio die na Toscane en Umbrië, enorm in opkomst is. In het westen aan Lazio, de regio van Rome en aan het zuiden aan het nog redelijk onbekende Molise.

De Abruzzo heeft vier provincies: Teramo, Pescara, Chieti en L’Aquila. De eerste drie liggen aan de kust. De laatste in het binnenland; die valt al wel af wat betreft de locatie voor de bed & breakfast, want L’Aquila ligt wat mij betreft te ver van de kust. De komende dagen neem ik dus de Teramo, Pescara en Chieti onder de loep.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s