Rose wolk

Ik zat de afgelopen dagen een beetje op een dood spoor. Ik wilde en moest van alles gaan doen, maar uiteindelijk deed ik niets. Geen telefoontjes, geen plan, geen nieuwe ideeën. Want schrijf ik nu eerst plan? Of zet ik mijn huis al te koop? Moet ik toch eerst kijken hoe het werkt met de hypotheek in Italië? Na een aantal inspirerende gesprekken heb ik weer een beetje orde in mijn hoofd. De hoofdzaken zijn weer van de bijzaken gescheiden. De prioriteiten gesteld.

Eerst ga ik het ondernemersplan afschreven, zonder daarbij ‘hét huis’ in gedachten te hebben. In dit plan zit een gedetailleerd financieel plan, inclusief uitgewerkte sponsorplannen. Ook zal het marketingplan uitgebreid beschreven worden. Tegelijkertijd ga ik wat gesprekjes voeren met eigenaren van b&b’s in het buitenland. Hoe zijn zij gestart? Wat waren hun struikelblokken? Hoe hebben zij het met de financiën gedaan?

En dan ga ik nog plannen maken voor de Italiaanse les. De basis is redelijk; ik kan me best redden, maar mijn woordenschat is veel te klein. Helemaal op zakelijk gebied. Zelfstudie gaat niet werken bij mij. Heeft iemand misschien tips?

Kortom, ik ga even van die roze wolk af en back to basic!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s