Makelaar 2

De tweede makelaar heeft mijn huis ook getaxeerd of ‘op waarde geschat’. Als maximumbedrag geeft hij het bedrag dat de andere makelaar als uitgangspunt heeft gegeven. Ze zitten dus redelijk in dezelfde richting. Wat inhoudt dat er dus best wat overwaarde in het huis zit! En dat is heel erg fijn, want in Italië krijg je maar voor maximaal 80% van de waarde van het huis een hypotheek. Nu heb ik dus een bedrag dat ik daarvoor kan gebruiken.

Verder gaf de makelaar nog tips voor de verkoop. Het zou verstandig zijn om de berg-/werkruimte in het souterrain om te toveren tot een logeerkamer: ‘de jonge mensen van tegenwoordig hebben geen inbeeldingsvermogen meer…’. En veel foto’s van de tuin in volle bloei. Daar kan ik alvast mee beginnen. En misschien moet ik binnen ook maar zelf fotograferen, bij mooi weer. Schijnt de zon zo lekker naar binnen. Daar zou ik eigenlijk een camera met groothoeklens voor nodig hebben (heeft een van mijn volgers misschien zo’n lens/camera?). Dan kan ik het huis ook zelf te koop zetten. Dat scheelt nog weer makelaars- en fotografiekosten, want voor dat laatste rekent de makelaar gewoon 200 euro!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s