Buonasera Italia!

Ja hoor, ik ben er weer. Om half 8 vanavond zette ik voet op Italiaanse bodem. Pescara, deze keer. In Weeze had ik de Duitse Sabrina al ontmoet, die voor een werkvakantie naar Italië gaat. Ze is sportverslaggever en gaat naar twee evenementen. In de auto blijkt direct hoe Nederlands en Duits op elkaar lijken, want ze kan de Nederlandse routebeschrijving prima lezen.

In Ortona aangekomen, weet iedereen direct wie en waar Villa Carol is. We worden hartelijk door Luigi ontvangen, die vertelt dat zijn vrouw Carolina ons morgen zal verwelkomen. Villa Carol heeft naast een aantal kamers ook een appartement dat we samen delen. We willen nog wat eten en nadat Luigi ons wat restaurants heeft beschreven – in het Italiaans, dus de details zijn niet geheel duidelijk overgekomen – gaan we Ortona is. Het is tijdens de EK voetbal, dus uit alle cafés, restaurants en openbare ruimtes schalt het voetbal. Na wat rondgelopen te hebben zien we een bordje Pizzeria. Als we naar binnen kijken, zien we een bijna lege galerij van een winkelcentrum. Achterin zit een man op een bankje te wachten. Twee meisjes zitten aan een tafeltje iets te drinken. We lopen de galerij in en zien aan het een een cafetaria-achtige pizzeria. De pizzabakker vertelt in rap tempo wat hij allemaal heeft. Als hij ons ziet twijfelen, zegt hij ‘Wil je één of twee pizza’s? Ik maak wel van alles een stukje’. Vervolgens loopt hij naar de galerij met een tafel. Als hij de stoelen brengt, vraagt hij wat we willen drinken. Vino rosso? vraag ik. Dat mag hij niet verkopen, geeft hij aan. Maar hij heeft nog wel een flesje achter staan. Hij komt terug met plastic bekertjes met wijn. Ondertussen stroomt de galerij vol met andere bezoekers. Al snel volgt de pizza, met kartonnen bordjes. Geen bestek, natuurlijk. En lekker, dat ie is! Als we willen afrekenen, hoeven we voor deze geweldige maaltijd slechts € 7,50 te betalen.

Op de hoek drinken we nog even een wijntje in de bar. Het voetballen is nog aan de gang. Ze zijn duidelijk niet gewend aan buitenlands bezoek in dit dorpje. We worden vriendelijk, ietwat nerveus, begroet. Als blijkt dat we een beetje Italiaans spreken, is het al snel goed. We besluiten nog een flesje wijn mee te nemen en genieten in de tuin van een heerlijk lange Italiaanse zomerse avond!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s