De eerste dag…

Jaaaa, ik ben in Italië. Vanochtend vroeg vertrokken en heb – na veel omwegen in de binnenlanden – uiteindelijk het vliegveld gevonden. De rest van de reis was heel relaxed, auto stond klaar en met de uitstekende routebeschrijving van Casa Fontana was deze bed  & breakfast zo gevonden.

Wat een mooie locatie! In de buurt van een -heel- klein dorpje, helemaal vrij. En omdat het nog zo vroeg in het seizoen is -het is begin mei als ik er ben- is alles door de vele regen heel groen. Alles ziet er super verzorgd uit. En heel aardige gastvrouw en -heer. Na me geïnstalleerd te hebben in mijn kamer, besluit ik eerst maar eens de omgeving verkennen. Kaart mee en wat rondtoeren, lunchen en boodschappen doen… Ik passeer dorpjes met prachtige namen als Cupramontana en Castelpiano. Leuke historische dorpjes in de bergen; de een nog ouder dan de ander. En met nog mooiere vergezichten. Ik haal m’n lunch en ga op een mooie plek zitten genieten.

Dan blijkt dat het vroege opstaan en de temperatuur toch zijn tol eist. Snel rij ik terug naar mijn idyllische plekje in Mergo. De hangmatten lokken en al snel ben ik in diepe slaap, waarin ik mijn eigen b&b run… Bruut word ik uit mijn droom gewekt door… regendruppels. Brrr, het is inmiddels ook best afgekoeld. In de keuken maak ik een kop thee, terwijl een ouder echtpaar heerlijke antipasti aan het voorbereiden is. Hun eerste aanbod een hapje te proeven, kan ik nog afslaan. Maar mijn antwoord op het tweede verzoek wordt niet afgewacht, de wijn wordt ingeschonken en ik schuif aan. Pas later, veel later beland ik weer in mijn rustige kamer…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s